Logo Rene Pisters Dakwerken

Dakbedekking in de zomer

Bescherm je dak. Ook in de zomer!

Een dak beschermt ons tegen diverse weersomstandigheden. Of het nu hard waait, hard regent of sneeuwt. Kortom, een dak boven ons hoofd heeft het jaarlijks zwaar te verduren. Maar niet alleen in de storm en regenachtige herfst of in de winter tijdens zware sneeuwval, maar ook in de hete zomers. Daarom is het ook belangrijk in de zomermaanden het dak niet te vergeten!

Plat dak in de zomer

Dakbedekking bij een plat dak heeft het zwaarder dan een schuin dak in de zomer. Een plat dak is namelijk voorzien van een ander type dakbedekking dan schuine daken. Over het algemeen is dit bitumen (dakleer) of EPDM. Het oppervlakte van een plat dak wordt gedurende de gehele dag blootgesteld aan de schadelijke stralen van de zon.

Bescherm EPDM en Bitumen extra tegen de zon

EPDM en Bitumen is ideaal voor platte daken. Het is gemakkelijk aan te brengen en kan daarnaast zeer strak gelegd worden. Hierdoor biedt het uitmuntende bescherming tegen sneeuw en regenval door de waterdichte laag. Waar het alleen niet resistent tegen is, zijn de UV stralen van de zon. EPDM kan uitdrogen met als gevolg dat er kleine scheurtjes in het materiaal ontstaan. Vele hete en droge zomers kunnen daardoor de levensduur van platte daken verkorten. Goede afscherming tegen zonlicht bepaalt mede de levensduur van uw dakbedekking.

2x per jaar inspecteren van platte daken

Inspecteer uw platte dak jaarlijks 2 keer. Het beste kunt u dit in het voorjaar of najaar doen, omdat in de hete zomermaanden het dak zacht kan worden waardoor deze snel kan beschadigen als u hier bijvoorbeeld overheen loopt. In de winter wordt het juist zeer hard waardoor er scheuren kunnen ontstaan.

En schuine daken dan?

Niet alleen platte daken, maar ook schuine daken ondervinden last van droge zomers. Maar niet de daken zelf, maar juist de dakgoten. Als de goten niet regelmatig worden schoon gemaakt, kunnen bladeren en ander vuil dat in de dakgoot ligt uitdrogen en zich samenpersen tot een harde massa. Deze massa kan door regenval zorgen voor een blokkade in de regenpijp. Hierdoor kunnen dakgoten volraken en overlopen. Dit is gelukkig zeer gemakkelijk zelf te onderhouden door regelmatig uw goten te controleren en schoon te maken.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op