Logo Rene Pisters Dakwerken

De voordelen van platte daken in combinatie met zonnepanelen

Wij krijgen van klanten steeds vaker van klanten te horen dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het aanleggen van een plat dak is  ideaal voor mensen die zonnepanelen willen gaan aanleggen.

Zonnepanelen op platte daken bieden de beste garantie op een zo hoog mogelijk rendement. Platte daken bieden namelijk de mogelijkheid om zelf de hellingshoek te bepalen. De hellingshoek van de zonnepanelen is de mate waarin uw zonnepanelen worden gekanteld zodra ze geplaatst worden. 0 graden is helemaal plat en 90 graden is verticaal. De ideale hellingshoek wordt bepaald door de richting waarin de zonnepanelen op uw platte dak liggen.

Om het hoogst haalbare rendement te behalen kunt u het beste u zonnepanelen richting het zuiden plaatsen met een hellingshoek van 35 graden. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen zoveel als mogelijk energie opwekken. Het is niet bij iedereen mogelijk om de zonnepanelen richting het zuiden te laten plaatsen. Dit betekend echter niet dat het plaatsen van zonnepanelen geen zin heeft. De onderstaande afbeelding laat zien welk rendement u behaalt, zodra u uw zonnepanelen in een bepaalde richting laat plaatsen.

 

Overige voordelen van platte daken 

Verder heeft het plaatsen van een plat dak meerdere voordelen. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld het plaatsen van een schuin dak met dakpannen. Ook zijn de zonnepanelen bij een plat dak vanzelfsprekend minder zichtbaar.  Een plat dak heeft echter wel meer risico op lekkages en daarom is het van groot belang dat je een plat dak goed onderhouden blijft. Bij René Pisters Dakwerken BV hebben wij specialisten in dienst voor het plaatsen en onderhouden van daken. Moet jouw bestaande platte dak worden vervangen door bijvoorbeeld een lekkage? Wij komen graag bij je langs om de situatie in kaart te brengen en geven je een advies over de mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van platte daken en doordat wij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen kunnen we je altijd een passend advies geven. Zo is het in sommige gevallen soms toch mogelijk om volledige vervanging nog een aantal jaren uit te stellen door een aantal slimme reparaties!

 

De voordelen van platte daken

 

Voordelen aanleg zonnepanelen op een plat dak

 

Waarom kiezen klanten voor René Pisters Dakwerken BV:

 

Plat dak prijzen en mogelijkheden

Wil je een huis bouwen en een plat dak laten plaatsen? Of zoek je juist iemand die jouw platte dak kan onderhouden of na een dak lekkage komt repareren? Wij van René Pisters Dakwerken BV denken graag met je mee. Omdat ieder project uniek is komen we het liefste bij jou op locatie om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de verwachtte kosten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op