Logo Rene Pisters Dakwerken

Onderhoudstips om lekkages op uw dak tegen te gaan

Ieder dak heeft om de zoveel tijd onderhoud nodig. Met het tijdig plegen van dakonderhoud voorkom je namelijk vervelende problemen zoals lekkages, houtrot en vochtplekken in het huis. Door preventief in te grijpen kun je met het plegen van dakonderhoud dan ook veel geld besparen. Voor een groot deel van onze vaste klanten is het daarom ook vaste prik dat wij het dak geregeld komen inspecteren. Zeker wanneer een dak al meer dan 30 jaar oud is, is een periodieke inspectie en onderhoudsbeurt namelijk geen overbodige luxe.

Bent u benieuwd wat u zelf kunt doen om uw dak te onderhouden? Hieronder vind u 3 onderhoudstips om ervoor te zorgen dat uw dak zo lang mogelijk zijn kwaliteit behoudt.

Controleer de openingen op uw dak

Bent u woonachtig in een relatief oud huis en heeft u een schoorsteen? Dan is de kans op een lekkage aanwezig! Om een schoorsteen zit meestal een loodslabbe. Hierin kunnen na een aantal jaar kleine scheurtjes ontstaan. Hierdoor kan er vocht naar binnen komen. Ook bij ventilatiegaten en dakramen kunnen deze problemen ontstaan. Door het regelmatig controleren van deze gevoelige plekken kunt u eventuele schade voor zijn.

Belang van een goed geïnstalleerde druiprand

Een goed geïnstalleerde druiprand zorgt ervoor dat regenwater niet tussen uw dak en kap terechtkomt. Wanneer deze bij de bouw van het huis niet op de juiste manier is geïnstalleerd, of zelfs helemaal ontbreekt, kan dat resulteren in rottend hout. Dit geldt ook voor geïnstalleerde deuren en ramen. Het is dus van groot belang om dit (wanneer mogelijk zelf) te controleren.

Problemen aan uw dak kunnen ook van binnenuit ontstaan

Wat veel mensen niet weten is dat de situatie aan de binnenkant van het huis ook een belangrijke rol speelt. Problemen ontstaan weliswaar voornamelijk buitenaf, maar de oorzaak ligt ook af en toe aan de situatie aan de binnenkant. Een slecht ventileerde zolderruimte kan bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op uw dak. Het dat wordt dan aangetast door bijvoorbeeld insecten, condensatie of algen. Houd dus goed in de gaten dat uw isolering niet vochtig is. Is dit wel het geval dan is het tijd om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

 

Waarom kiezen klanten voor René Pisters Dakwerken BV:

• Jarenlange ervaring
• Eerlijke prijzen
• Snelle service
• Oplossingsgericht
• Betrouwbaar in het nakomen van afspraken en geleverde kwaliteit

Dakonderhoud en dakreparatie prijzen

Benieuwd naar het kostenplaatje om jouw dak te repareren of wil je weten wat je kunt verwachten van periodiek onderhoud door een vakkundige dakdekker? Omdat werken op en aan het dak in vrijwel iedere situatie uniek is hebben wij geen vaste prijzen. Een dak met verschillende lichtkoepels dat bedekt is met leien heeft namelijk ander onderhoud nodig dan een plat dak of een regulier pannendak. Een kostenindicatie maken wij daarom altijd op basis van jouw wensen en een eventuele kennismaking bij jou op locatie. Voor meer informatie vragen we je daarom om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op