Logo Rene Pisters Dakwerken

Onderhoudstips voor dakpannen

Dakpannen beschermen uw woning tegen weersinvloeden. Om de levensduur van uw pannendak te vergroten is tijdig onderhoud essentieel. Voorkom beschadigingen met onze onderhoudstips.

Het belang van tijdig onderhoud

Dakpannen worden nat, bijvoorbeeld door neerslag. Hierdoor krijgen mos en algen op den duur een kans om zich op de pannen te vestigen. Wanneer u deze groene aanslag niet verwijderd, kan er een lekkage ontstaan. Het regenwater kan namelijk niet goed afgevoerd worden wanneer er mos op de pannen zit.

Dakpannen reinigen

Dat mos en algen uw dakpannen kunnen beschadigen is duidelijk. Maar hoe verwijdert u deze groene aanslag? Een pannendak kunt u zelf reinigen. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van een hogedrukspuit met heet water. Het reinigen van uw dakpannen is niet geheel ongevaarlijk. Zeker wanneer er groene aanslag op uw dak zit, kan het extreem glad zijn. Daarnaast kan het werken op grote hoogte risicovol zijn.

Aan de slag met onze onderhoudstips

Verwijder vuil van uw dak

Om te voorkomen dat vuil als vogelpoep, bladeren en takken uw dak aantasten is het belangrijk om tijdig het vuil van uw dak te verwijderen. Deze kunnen ervoor zorgen dat de waterafvoer van uw dak niet optimaal is of kunnen dakpannen beschadigen.

Verwijder tijdig groene aanslag

Buiten dat mos de uitstraling van uw huis niet ten goede komt, kan het lekkages veroorzaken. Verwijder de aanslag met een hogedrukspuit en bewerk het dak met een moswerend middel.

Schakel de hulp van een professionele dakdekker in

Indien het onderhoud aan uw dak niet zelf wil of kan uitvoeren, is het belangrijk om dit door een professionele dakdekker te laten doen. Wij voorzien alle daken in de regio van Roermond van het nodige onderhoud. Zo heeft u zo lang mogelijk profijt van uw dak. Wij raden aan om uw dak eens in de paar jaar te laten onderhouden. Zo worden lekkages en beschadigingen voorkomen. Maak direct een afspraak voor het onderhoud van uw dakpannen.

Contact

Rene Pisters Dakwerken B.V.
Uw dakdekker in de regio Roermond

06-23650058
info@renepistersdakwerken.nl

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op