Logo Rene Pisters Dakwerken

Wat zijn de voordelen en nadelen van een groen dak?

Naast de reguliere bedekking van uw plat dak, bestaat er ook een groen dak. Groene daken zijn bedekt met planten. De voordelen van groene daken zijn groot, maar er hangen ook nadelen aan vast. We leggen u uit wat de voordelen en nadelen zijn van een groen dak.

Voordelen van een groen dak

Het belangrijkste voordeel van een groen dak is de levensduur. Reguliere dakbedekking gaat meestal 20 jaar mee. Met een groen dak kan uw dakbedekking tot wel 40 jaar blijven liggen. Naast de verlengde levensduur heeft een groen dak een hoge isolatie waarde. Een ander voordeel is dat de planten op het dak een behoorlijk deel van het regenwater opnemen.

Voordelen

Nadelen van een groen dak

Er zijn ook enkele nadelen van een groen dak. In droge zomers dient u bijvoorbeeld de planten een paar keer per week water te geven. Daarnaast is kan er onkruid gaan groeien op uw dak, wat weer extra werk met zich meebrengt. Er bestaat ook een kans dat vogels uw groen dak gaan vernielen.

Nadelen

Groen dak plaatsen Roermond

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij geven u graag advies. Uw dak dient namelijk aan verschillende eisen te voldoen. Wij kunnen u adviseren of een groen dak direct mogelijk is, of dat er aanpassingen nodig zijn.

 

Contact

Rene Pisters Dakwerken B.V.
Uw dakdekker in de regio Roermond

06-23650058
info@renepistersdakwerken.nl

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op