Logo Rene Pisters Dakwerken

Schoorsteenveger

Bekijk ook:

Onderhoud & Reparatie Schoorsteen vegen Dakkapellen Dakwerken Vacatures Contact
Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor ons?

 • Dakdekker in Limburg
 • 25+ jaar dakdekker
 • Eerlijke prijzen
 • Snelle service
 • Oplossingsgericht

Uw schoorsteenveger in Roermond en omstreken

Een schoorsteen die niet regelmatig wordt schoon gemaakt door een schoorsteenveger, kan gevaarlijk zijn. Tijdens het stoken van hout, kolen of olie kunnen namelijk er roet aanslag en andere brandbare stoffen ophopen in de schoorsteen. Dit vuil kan gemakkelijk vlam vatten en zorgen voor een gevaarlijke schoorsteen brand. Door jaarlijks de schoorsteen te laten onderhouden kan je veel problemen voorkomen.

Kosten schoorsteenveger

Bij René Pisters Dakwerken geloven we in eerlijkheid en duidelijkheid, vooral als het gaat om de kosten van onze diensten. We begrijpen dat je wilt weten waar je aan toe bent.

Onze tarieven:

 • Schoorsteenvegen: Voor slechts €66,96 wordt uw schoorsteen grondig schoon gemaakt zodat u weer veilig uw kachel kunt gebruiken.
 • Schoorsteeninspectie: Voor €103,30 voeren wij een grondige schoorsteeninspectie uit. Dit omvat een evaluatie van de staat van je schoorsteen en aanbevelingen voor verdere acties. Het is een investering in preventief onderhoud die je op de lange termijn geld en zorgen kan besparen.

Prijzen zijn exclusief BTW

Schoorsteenveger roermond

Wacht niet tot het laatste moment!

De meeste mensen denken pas aan hun schoorsteen als de dagen kouder worden. Dit betekent dat dit ook de drukste dagen zijn voor de schoorsteenvegers. De kans bestaat daarom dat je langer moet wachten als nog geen afspraak had gepland. Wacht daarom niet te lang en maak een afspraak voordat de kachel de eerste keer gaat branden.

Hoe vaak moet ik een schoorsteenveger laten komen?

Een vraag die we vaak horen is: “Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen laten vegen?”. Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillend factoren.

1. Type brandstof en gebruik: Hoe vaak je je schoorsteen moet laten vegen, hangt af van het type brandstof dat je gebruikt en hoe vaak je je haard of kachel stookt. Bij vaker gebruik, zoals dagelijks stoken in de winter, raden we aan om jaarlijks te laten vegen. Voor minder vaak gebruik, zoals af en toe een gezellig vuur, is eens in de twee jaar vaak genoeg.

2. Hout gestookte haarden: Als je een hout gestookte haard hebt, is het goed om je schoorsteen regelmatig te laten vegen. Hout verbranding zorgt voor creosoot, een brandbaar vuil dat zich ophoopt in de schoorsteen. Jaarlijks vegen is in dit geval de norm, maar als je veel stookt, is halfjaarlijks vegen aan te raden.

3. Steenkool, olie en pelletkachels: Stook je op steenkool, olie of heb je een moderne pelletkachel? Deze brandstoffen kunnen ook roet en andere resten achterlaten die regelmatig verwijderd moeten worden. Het wordt aanbevolen om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen om verstoppingen te voorkomen en de efficiëntie van je kachel te behouden.

4. Gas gestookte haarden: Hoewel gas schonere verbranding oplevert dan hout of steenkool, betekent dit niet dat je schoorsteen geen onderhoud nodig heeft. Elk jaar inspecteren en indien nodig vegen, houdt je schoorsteen vrij van eventuele verstoppingen.

5. Nieuwe installaties: Bij nieuwe installaties is het belangrijk om na het eerste stookseizoen je schoorsteen te laten controleren en eventueel te vegen. Nieuwe systemen kunnen bouwresten en ander vuil bevatten die verwijderd moeten worden.

6. Verzekering en veiligheid: Wist je dat sommige verzekeringsmaatschappijen vereisen dat je aantoont dat je schoorsteen regelmatig wordt geveegd? Weet je niet zeker of dit in jouw geval ook zo is? Neem dan even contact op met je verzekering. Vraag daarbij of zij een bewijs van van het onderhoud willen ontvangen.

Een noodgeval?

Voor acute problemen zoals bijvoorbeeld een schoorsteenbrand belt u het beste zo snel mogelijk de brandweer. Voor nazorg checkt u het beste uw verzekering.

Waarom kiezen klanten voor René Pisters Dakwerken Roermond:

 • Jarenlange ervaring
 • Eerlijke prijzen
 • Snelle service
 • Oplossingsgericht 
 • Betrouwbaar in het nakomen van afspraken en geleverde kwaliteit

Uw schoorsteen laten vegen in Limburg?

Benieuwd of wij ook in jouw regio langs komen om uw schoorsteen te vegen? Wij werken in heel Limburg en zelfs ook daar buiten. In de volgende regio’s kunnen wij vaak op korte termijn langskomen. Woon je verder weg? Neem dan even contact op zodat we jou kunnen informeren over een planning.

Swalmen

Roermond

Posterholt

Roggel

Echt

Herkenbosch

Heythuysen

Herten

Linne

Vlodrop

Sint Odiliënberg

Zeker weten dat jouw schoorsteen veilig is voordat het weer tijd wordt om de houtkachel aan te steken? Neem dan snel contact met ons op zodat we een afspraak met je kunnen inplannen. 

Voorbeelden van onze projecten

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op