Logo Rene Pisters Dakwerken

Tuinoverkappingen en carports

Bekijk ook:

Onderhoud & Reparatie Schoorsteen vegen Dakkapellen Dakwerken Vacatures Contact
Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor ons?

 • Dakdekker in Limburg
 • 25+ jaar dakdekker
 • Eerlijke prijzen
 • Snelle service
 • Oplossingsgericht

Tuinoverkapping of carport plaatsen

Bij Rene Pisters Dakwerken zijn wij er voor u wanneer u op zoek bent naar de perfecte oplossing voor bescherming tegen de elementen. Of u nu graag in de tuin wilt zitten zonder natte voeten te krijgen of dat uw auto beschermd moet zijn tegen de weersinvloeden, wij hebben de oplossing. Onze terrasoverkappingen en carports zijn dé manier om comfortabel en droog buiten te kunnen vertoeven.

Met onze expertise en ervaring creëren wij een mooie en op maat gemaakte overkapping of carpoort die aansluit bij uw wensen en eisen. Onze professionals werken nauw met u samen met om het ontwerp en de materialen te bepalen zodat het eindresultaat perfect aansluit bij uw smaak, budget en stijl. Bovendien garanderen wij een vlekkeloze plaatsing en een jarenlange duurzaamheid dankzij onze hoogwaardige materialen en afwerking.

Laat de regenbuien geen vervelende verrassingen meer zijn en kies voor een tuin overkapping of carport van uw vertrouwde dakdekker Rene Pisters Dakwerken. Snel contact met ons opnemen doet u hier.

Voorbeelden

Waarom een carport of terrasoverkapping?

Een carport aan huis of tuin overkapping is een geweldige manier om uzelf, uw tuinmeubelen of auto, fiets of motor te beschermen tegen de elementen zoals regen, wind, sneeuw en zon. Het biedt echter niet alleen bescherming, maar het geeft ook extra ruimte aan uw huis en verhoogt de waarde van uw woning. Of u nu kiest voor een houten overkapping, een basis goedkope overkapping of luxe overkapping met glas: er is altijd een optie die past bij uw wensen.

Waar moet u op letten?

Wanneer u een overkapping of carpoort wilt laten plaatsen, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen, zoals:

 • De grootte van het voertuig of de ruimte die u wilt beschermen
 • De beschikbare ruimte op uw terrein
 • De stijl en het materiaal van de overkapping of carport
 • Het budget voor het project

Heeft u een vergunning nodig?

Bij René Pisters Dakwerken weten we alles over overkappingen en carports. Wilt u een “overkapping tuin” realiseren, maar vraagt u zich af of dit met of zonder vergunning kan? Wij adviseren u graag.

Als bijbehorend bouwwerk, waar een carport of overkapping onder valt, moet u rekening houden met specifieke regels. Als u echter rekening houdt met bepaalde zaken hoeft u geen aanvraag in te dienen. Dit betekent dat u zonder rompslomp en zonder vergunning uw dromen kunt waarmaken.

Om te voorkomen dat u een vergunning moet aanvragen voor een tuin overkapping, houdt u de volgende zaken in gedachten:

 • Afstand tot uw woning: Wilt u uw tuin overkapping binnen 4 meter van het huis bouwen? Dan mag deze niet hoger worden dan 30 centimeter boven de eerste verdieping en moet deze dezelfde functie hebben als de woning. Bent u van plan verder dan 4 meter van het huis te bouwen? Dan mag het bouwwerk maximaal 3 meter hoog worden, maar dit kan per gemeente verschillen, dus raadpleeg altijd de gemeente bijvoorbeeld via het omgevingsloket.
 • Te bebouwen grond: Bedek niet de volledige tuin, houd rekening met een beperkt deel van de grond.
 • Buren: Informeer altijd uw buren over uw bouwplannen om overlast te voorkomen en misschien brengt u hen zelfs nog op ideeën!

Gelukkig vallen carports meestal onder de categorie vergunningsvrije of licht bouwvergunningplichtige bouwwerken volgens de woningwetgeving in Nederland. Dus in de meeste gevallen hoeft u geen vergunning aan te vragen voor de bouw van uw carport.

Let op: Wilt u uw voortuin aanpakken of wilt u een bouwwerk hoger dan 5 meter realiseren? Dan is een vergunning altijd verplicht. Laat u bijstaan door René Pisters Dakwerken en realiseer zonder zorgen uw tuin overkapping!

Welke materialen zijn er beschikbaar?

Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar voor overkappingen en carports, zoals hout, aluminium, staal en polycarbonaat. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke voordelen:

 • Hout is een natuurlijk en warm materiaal dat geschikt is voor elk type woning. Het is ook eenvoudig te bewerken en is betaalbaar. Een houten overkapping en carport hout zijn dan ook populaire keuzes.
 • Aluminium is sterk, licht en duurzaam. Het vereist weinig onderhoud en is beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Is een aluminium overkapping misschien de beste keuze voor u? Het is wellicht een goede optie als u op zoek bent naar een sterke overkapping tuin modern.
 • Staal is sterk, duurzaam en weerbestendig. Het is ook betaalbaar en beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen.
 • Polycarbonaat is lichtdoorlatend en biedt bescherming tegen de zon en de regen. Het is ook sterk en weerbestendig.

Hoe wordt een carport of terrasoverkapping geplaatst?

Het plaatsen van een carpoort of overkapping is een complexe en tijdrovende taak die nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Er moeten specifieke constructievoorschriften worden opgevolgd en de fundering moet stevig en stabiel zijn. Het is verstandig een ervaren professional in te schakelen voor het plaatsen, zodat u verzekerd bent van een kwalitatieve en veilige installatie.

De voordelen van carports of een tuin overkapping op een rij:

 • Bescherming van tuinmeubelen en voertuigen tegen weersinvloeden
 • Extra sfeer en uitstraling van uw tuin en oprit, zeker met een mooie terrasoverkapping hout!
 • Ook lekker buiten zitten als het regent of kouder wordt
 • Maatwerk zodat jouw wensen perfect kunnen worden verwerkt
 • Professionele plaatsing vergroot de levensduur 

Terrasoverkappingen prijzen en carports prijzen

Een terrasoverkapping of carport kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Afhankelijk van de materialen en het ontwerp kant u al voor een relatief klein budget een mooie aanvulling op de tuin of oprit realiseren. Een houten overkapping is dan wellicht de overkapping tuin of carport aan huis van uw keuze.

Bent u op echter zoek naar een meer luxe uitstraling? Met meer aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen kunt u van tuin overkappingen of carpoort een heuse eyecatcher maken. Denkt u dan bijvoorbeeld aan een luxe overkapping aluminium of zelfs een moderne glazen overkapping aan huis. Het bijbehorende prijskaartje van een dergelijk project liggen uiteraard wel een stuk hoger in vergelijking met de budget variant.

Het is daarom belangrijk dat u dat goed voor ogen hebt wat u wenst te realiseren en al een idee hebt van het budget dat u wilt uitgeven.  Wilt u graag weten wat wij voor uw budget kunnen maken? Neem dan contact met ons op zodat we u snel meer kunnen vertellen. Of bekijk ons werk voor inspiratie. 

Waarom kiezen klanten voor René Pisters Dakwerken BV:

 • Jarenlange ervaring als dakdekker
 • Eerlijke prijzen
 • Snelle service
 • Oplossingsgericht 
 • Betrouwbaar in het nakomen van afspraken en geleverde kwaliteit

Voorbeelden van onze projecten

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op