Logo Rene Pisters Dakwerken

Zolder isoleren

Bekijk ook:

Onderhoud & Reparatie Schoorsteen vegen Dakkapellen Dakwerken Vacatures Contact
Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor ons?

  • Dakdekker in Limburg
  • 25+ jaar dakdekker
  • Eerlijke prijzen
  • Snelle service
  • Oplossingsgericht

René Pisters dakwerken:
uw vakman voor zolder isolatie

Bij René Pisters dakwerken staan wij garant voor kwaliteit en professionaliteit in alles wat we doen. Wij hebben jarenlange ervaring met zolder isoleren en weten precies hoe we met uw budget de beste resultaten kunnen realiseren. Onze vakmannen zijn opgeleid en gekwalificeerd om te werken met de nieuwste materialen en technieken en zorgen ervoor dat uw dak altijd in topconditie is. Dat is de reden dat wij de meest gekozen specialist voor zolder isoleren in Roermond zijn! Wilt u meer weten over waar wij voor staan en waarom klanten voor ons kiezen? Klik dan hier.

De mogelijkheden voor zolder isolatie

De zolder is een belangrijk onderdeel van elk huis en het is belangrijk om te zorgen dat deze goed geïsoleerd is. Zonder isolatie kan de warmte namelijk snel ontsnappen, wat weer leidt tot hogere energiekosten. Bovendien kan een slecht geïsoleerde zolder leiden tot oncomfortabele temperatuurverschillen in huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw zolder te isoleren, zodat u comfortabel kunt wonen en kunt besparen op uw energierekening.

Zolder isoleren van binnenuit

Een populaire manier om uw zolder te isoleren is door middel van isolatie van binnenuit. Hierbij worden materialen zoals isolatieplaten, isolatieschuim of glaswol aangebracht tussen de spanten of tussen de balken van uw zolder. Dit is een goedkope manier om uw zolder te isoleren en biedt een uitstekende bescherming tegen warmte- en geluidsoverdracht.

Zolder isoleren met PIR platen

Een andere manier om uw zolder te isoleren is door middel van PIR platen. Dit zijn dunne, harde platen die speciaal zijn ontworpen voor isolatie. Deze platen zijn gemakkelijk te monteren en bieden een uitstekende thermische isolatie. PIR platen zijn ook brandwerend en kunnen helpen bij het verminderen van het brandrisico in uw huis.

Onverwarmde zolder isoleren

In een onverwarmde zolder is vaak geen verwarming aanwezig. De ruimte wordt vaak gebruikt als opslagruimte en daarom ook vaak over het hoofd gezien als het gaat om isoleren. Toch is belangrijk om ook uw onverwarmde zolder te isoleren om te voorkomen dat warmte ontsnapt. Warmte stijgt namelijk altijd omhoog waardoor u veel warmteverlies heeft bij een niet geïsoleerde zolder. Uw onverwarmde zolder laten isoleren kan dan ook goed helpen bij het besparen op uw energierekening en draagt ook nog eens bij om het comfort in huis te verhogen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of een combinatie hiervan.

Subsidiemogelijkheden en goedkoop zolder isoleren

Het isoleren van uw zolder hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende goedkope opties beschikbaar, waaronder het gebruik van isolerende materialen zoals isolatieplaten of glaswol. U kunt ook overwegen om zelf de isolatie aan te brengen, in plaats van een professional in te schakelen. Hierdoor kunt u besparen op arbeidskosten. Voordat u hier aan begint raden wij aan om de informatie op de site van Milieu Centraal over zolder isolatie goed door te nemen. Hier kunt u namelijk goede tips vinden en een handig stappenplan volgen. In 2023 zijn er echter steeds meer subsidiemogelijkheden waardoor het financieel aantrekkelijker wordt om uw zolder isolatie door een vakman aan te laten brengen. U kunt meer hierover lezen op deze pagina van de Rijksoverheid. Uiteraard kunnen wij u hier ook meer over vertellen.

Zolder isoleren tussen balken

Zolder isoleren tussen de balken is een effectieve manier om warmteverlies te voorkomen en geluidsoverdracht te reduceren. Door isolatie tussen de balken aan te brengen, wordt de zolder op een efficiënte manier geïsoleerd. Het is mogelijk om de isolatie tussen de balken op verschillende manieren aan te brengen, afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw zolder. Voor een optimale thermische bescherming is het raadzaam om te kiezen voor hoogwaardige isolatiematerialen zoals PIR platen of mineralische wol. Wilt u liever niet tussen de balken isoleren? U kunt er ook voor kiezen om de zoldervloer en -wanden te isoleren. Dit biedt nog steeds een effectieve bescherming tegen warmteverlies en geluidsoverdracht, zonder dat u de balken hoeft te vervangen of extra ruimte verliest. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem snel contact met ons op zodat wij een afspraak met u kunnen plannen. 

Voorbeelden van onze projecten

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op