Logo Rene Pisters Dakwerken

Dakgoten schoonmaken: hoe vaak en waarom?

Hoe vaak de dakgoot schoonmaken?

Het schoonmaken van de dakgoot is een taak die vaak overgeslagen wordt. Maar als u uw dakgoten niet periodiek schoonmaakt dan kunnen er lekkages of overstromingen ontstaan. Wij raden u daarom aan om uw dakgoot minimaal een keer per jaar goed te reinigen. Staan er veel bomen in de buurt van uw woning? Dan raden wij aan om minimaal twee keer per jaar uw dakgoot te reinigen.

Het beste moment om uw dakgoot schoon te maken is na de herfst. Op dit moment de kans op een verstopte dakgoot namelijk het grootst door alle gevallen bladeren en takken. Hoe vaak u uw dakgoot moet schoonmaken hangt af van verschillende aspecten als:  aanwezigheid van bomen en soms ook de toestand van de dakgoot.

Waarom dakgoten schoonmaken?

We vertelden eerder al dat een verstopte dakgoot kan zorgen voor overstromingen en zelfs lekkages. Een verstopte dakgoot ontstaat meestal door bladeren, mos en takjes. Het water kan dan niet goed van het dak afstromen en zoekt dan zijn weg naar beneden via ongewenste plekken. Dit kunt u dus voorkomen met minimaal één keer per jaar uw dakgoten schoonmaken.

Dakgoten laten schoonmaken

Is uw dakgoot moeilijk te bereiken of wenst u om andere redenen dat wij uw dakgoot komen schoonmaken? Rene Pisters Dakwerken heeft vele jaren ervaring en verzorgt voor vele klanten het periodieke onderhoud van daken en dakgoten. Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op