Logo Rene Pisters Dakwerken

Een plat dak vervangen: zo doen wij dat.

Als dakdekkersbedrijf in Limburg weten wij dat een plat dak een grote verantwoordelijkheid is. Een plat dak is namelijk de eerste verdedigingslinie van uw huis tegen regen, sneeuw, hagel en zon. Een goed onderhouden dak kan jaren meegaan, maar als het niet goed wordt onderhouden, kan het leiden tot kostbare reparaties of zelfs vervanging. Dus hoe weet je wanneer het tijd is om je plat dak te vervangen of te repareren? Hier zijn enkele tekenen om op te letten:

  • Lekkages: Als je water of vocht in huis opmerkt, is er waarschijnlijk een lek in het platte dak. Dit is vaak het eerste teken dat uw dak aandacht nodig heeft.
  • Blaren of scheuren: Als je blaren of scheuren ziet, is het tijd om actie te ondernemen. Deze problemen kunnen zich uitbreiden en leiden tot ernstigere lekkages. Het beste neem je contact op met een erkende dakdekker die snel ter plaatse kan zijn.
  • Veroudering: Platte daken hebben meestal een levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar. Als jouw dak ouder is dan 15 jaar, is het tijd om het te inspecteren en te overwegen of vervanging noodzakelijk is.
  • Verslechterde isolatie: Als je merkt dat uw energiekosten stijgen of het huis oncomfortabel aanvoelt, kan dit wijzen op slechte isolatie of andere problemen met het dak.

Er zijn enkele dingen die je zelf kunt doen om een plat dak in goede staat te houden. Denk hierbij aan het verwijderen van bladeren en andere begroeiing. Echter als u problemen opmerkt, zoals lekkages of blaren, is het het beste om een professionele dakdekker te raadplegen. Een dakdekker komt dan je dak inspecteren, de oorzaak van de problemen vaststellen en de juiste reparaties uitvoeren.

Als een dakdekker je platte dak gaat vervangen

In de eerste instantie proberen we altijd eerst een plat dak te repareren. Maar als het dak te oud is of als de staat erg slecht is dan is vervanging een betere oplossing. De kosten voor een plat dak vervangen kunnen goedkoper uitvallen dan reparaties en je bent dan ook zeker dat alle problemen verleden tijd zijn. Hoe wij een plat dak vervangen vertellen we je graag:

  • Inventarisatie: We beginnen met een grondige inspectie van uw huidige dak, waarbij we de staat van de ondergrond, de afvoer en de randafwerking bekijken.
  • Voorbereiding: We verwijderen dan al het oude dakbedekking en ondergrond en controleren of de ondergrond geschikt is voor het leggen van een nieuw dak. Indien nodig zullen we de ondergrond repareren of vervangen.
  • Lagen leggen: Vervolgens leggen we de verschillende lagen van een plat dak, zoals de onderdakfolie, isolatie en afwerking. Elk van deze lagen heeft een specifieke functie en is noodzakelijk voor een goede waterdichtheid en isolatie.
  • Afwerking: Ten slotte zorgen we voor een professionele afwerking, zoals het aanbrengen van dakbedekking zoals bitumen, het plaatsen van dakgoten en het afdichten van naden en randen.

Een nieuw plat dak kan ongeveer 20 tot 25 jaar meegaan als het goed onderhouden wordt. Regelmatige inspecties door een professionele dakdekker, het verwijderen van bladeren en begroeiing, en het oplossen van kleine problemen zoals lekkages, kunnen helpen om de levensduur van je plat dak te verlengen.

Plat dak vervangen: kosten per m2

De kosten per m2 voor het vervangen van een plat dak kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals grootte en type van het dak, locatie, staat van de ondergrond en gebruikte materialen. Elk project is uniek en daarom is het aan te raden om offertes op te vragen bij meerdere dakdekkers om een beeld te krijgen van de kosten voor uw specifieke situatie. Houd er rekening mee dat een goedkoop dak niet altijd de beste keuze is. Een goede kwaliteit  van je platte dak is immers essentieel voor de bescherming van je huis en kan op de lange termijn zelfs geld besparen!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op